Crossing Lines

Tentoonstelling Old School, foto's door M. van de Kamp.

Welmoed van der Kamp en Rutger Kooijman zijn twee fotografen op onderzoek naar schoonheid in hun dagelijkse omgeving…

Ze zijn onderweg, gewapend met een smartphone en een scherpe blik. Bijna alle beelden zijn gemaakt in de omgeving van Leiden.

Van alledaagse objecten creëeren ze beelden die vervreemden en intrigeren. Er zijn twee fotografen aan het werk. Twee perspectieven die enorm overeenkomen.

De beeldenmakers, die elkaar van vroeger kenden, vonden elkaar onlangs via Instagram waar ze erachter kwamen dat ze een passie deelden: fotografie. Opvallend is dat ze los van elkaar dezelfde beeldtaal hebben ontwikkeld in hun werk. Hun foto’s tonen sterke overeenkomsten maar hebben hun eigen karakter.

In de foto’s spelen architectuur, lijnenspel, abstractie en minimalisme de hoofdrol. De beeldenmakers spelen met compositie, perspectief en contrast. Harde lijnen wisselen af met zachtere vormen en wazige lichtbronnen waardoor de werken grafisch of juist schilderachtig worden.

De lijnen en vormen die overal kunnen voorkomen worden door het oog van de fotografen uit hun context gehaald en verkrijgen hierdoor een nieuwe esthetische waarde.

Bovenal willen ze gewoon mooie beelden maken en hun visie op schoonheid delen.

Materiaal: print op forex
Formaat: 50 x 65 cm
Prijs: 650,-

post@rutgerkooijman.nl
welmoedvdkamp@gmail.com
Crossing Lines Exhibit

Opbouwen tentoonstelling Old School, foto W/R.